Followers

Makna nama Muhammad Ammar Farish

Salam..

Hai all my kawan2..apa cerita? Makin hari tengok makin bertambah followers walaupun daku ni semakin jarang update.hehe...sekarang ni masa banyak dihabiskan dengan melayan si bam2 Ammar Farish je la..

Ramai yang xtau..sebenarnye nama Farish ni ade maksud yang tersendiri.bukan setakat maksud nama je tau,tapi maksud pangkal huruf sekali.. :) 

Asalnye sebelum farish lahir,jenuh la kami laki bini dok pikir nama yang sesuai untuk baby kami ni.macam2 nama dah list..yang asben lak awal2 dah cakap nama anak die mesti dimulakan dengan Muhammad..wajib kene ade..hehe..

pastu yang aku plak nak nama yang ade kene mengena dengan nama kami.dapat pangkal depan sama pun jadi la.lantak la orang nak kata ape pun yang penting nama anak kami ada makna yang tersendiri.last2 nama yang jadi pilihan adalah


Muhammad Ammar Farish

Muhammad bermaksud Yang terpuji / nama Rasulullah

Ammar bermaksud Pelengkap

Farish bermaksud Yang memakmurkan / yang kuat iman

Nama aku Amira,so Ammar la nama yang diberikan oleh daku...Firdaus lak nama asben so Farish la yang asben berikan..hehe...maka nama ni betul2 bermakna buat kami berdua sebab makna die pun baik2 je... :) 

Nanti ade baby girl nak bubuh name pe ek? Hik3...berangan sudah....




I blog with BE Write

9 comments:

 
All Right Reserved by Amira Blog Design by ANIS NADHILAH