Followers

Suntikan untuk Baby 2 Bulan

 Salam...

Cerita dah lapuk tapi still nak cerita jugak..hehe..6.7.2013 yg lepas farish kene cucuk hepatitis b untuk kali yg ke 2..means suntikan untuk 2 bulan la kirenye ni..suntikan kali ni kami pergi dekat klinik kesihatan ibu dan anak dekat seberang jaya pulak sebab aku abiskan maternity leave dekat penang bersama suami tersayang so alang2 cucuk dekat sini je la terus...

Bulan pertama farish kene cucuk dekat klinik kesihatan sungai siput.nurse kk dekat sane awai2 pesan yang suntikan untuk bulan ke 2 ni kene bersedia la sebab baby mungkin akan demam.tapi dorang akan bg ubt demam.cuak jugak la aku dengarnye..

Pagi tu aku dengan mr apit pun bersedia la bawa farish g klinik..sedih je tengok bile farish kene cucuk.mula2 die nangis jugak la sebab terkejut kot.masa nak cucuk tu die tengah tido.then dah siap cucuk nurse ckp ok boleh balik.datang sebulan lagi.aku pun pelik la..asal la plak tros balik.x bagi ubat demam pun macam kk sg siput ckp.

Pastu aku pun tanya,ubat demam xde ke? Sbb last month nurse ckp suntikan kali ni blh buat baby demam..then nurse jwb,jgn risau..suntikan yg ni dorang dah upgrade bg x demam.kalau blk nanti baby demam tros datang jmpe dorang balik.ayoyoyo...camtu pun boleh ye.
 
                     

                                         Muka ammar farish lepas kene cucuk..
                            Happy mcm x sakit je ank mommy ni..kuat betul die..


So malam tu kami dok pantau jgk kot die demam ke x..tgk2 sampai ke pg elok je die lena tido.x demam langsung.sihat walafiat je anak mommy ni.alhamdulillah la x demam..

P/s : setengah tempat je kot yg ubt dah upgrade sbb kat kkia member aku g nurse dorg still ckp bby akan demam n dorg pun still bg ubt demam jugak..sape yg xnak anak demam boleh la g dekat kkia seberang jaya ye..hehehe...



1 comment:

 
All Right Reserved by Amira Blog Design by ANIS NADHILAH