Followers

Trip 2 Singap0re

Salam...

Lame x update kan? windu ase nye nak menaip ni.s0wy yerk,jumaat minggu lepas aku g singap0re.semalam bawu sampai malaysia..aisseehh!! cam jauh nau je g nye..hik3..kali ni nak cerita kan pengalaman aku g tempat orang.singap0re seryesly tempat yang terbaik aku ase..tapi dari segi disiplin ngan kebersihan die je la.klo berkenaan mata wang yang di gunakan memang aku tak setuju 100% sebab duit kite nak convert duit dollar sangat2 la x berbal0i.automatik aku jadi orang miskin datang kat sane..hehe..

sane kan,pelik tau.klo korang g,korang susah sangat nak jumpe rumah teres or bangl0.kire rumah sebuah2 la..memang susah nak jumpe.sebab dorang kat sane kekurangan tanah.s0 kebanyakan rumah yang didirikan semua jenis kondo or flat.tapi jangan main2 tau.umah tingkat2 camtu pun harga cecah ratus ribu jgk tu.tu duit dollar.klo duit kite bape la gamaknye yerk?kereta pun same.harga parking kete or cam cukai jalan die je cecah harga 7,8 ratus gak tau duit kte.lagi hebat kete yang d pakai lagi mahal la charge yang kene bayar.jenuh la camtu..dat's y la dorang lagi banyak nek MRT,bas or basikal jerk.jimat k0s.

MRT?? ape tu? hik3..actually,mrt tu same cam LRT kat negara kite ni.dorang kat sane panggil mrt.mrt kat sane sangat la terbaekk sebab dorang nak masuk train mesti beratur.kite kat m'sia ni kire sape cepat die dpt je kan? nak masuk bertolak2..dorang kat sane x macam tu..pastu klo de orang lagi tua dari dorang masuk,tak kire la orang tua yang da x larat ke,yang larat ke dorang akan bagi duduk.kire hormat la.bagus kan??

tapi keseluruhannye la...malaysia jugak terbaik.sebab malaysia ni nilai matawang x tinggi mane.kos sara hidup berpatutan.cukai jalan pun berpatutan.n malaysia jugak de banyak tempat2 pelancongan yang boleh kite lawati.kire malaysia ni terbaek sangat2 la...s0 skang ni meh la kte tengok pic2 yang sempat aku snap time kat sane..hik3...act x banyak pun sebab aku x sempat nak b'gambar.. T_T





last but not least..kat sane klo orang malaysia tepon kite,kedit kite yang kene tarik tau.sedih gile.da la 1 minit rm2.50...msg lak rm1 untuk 1 msg.sangat2 x berbaloi kan? aku msg pun untuk yang penting2 jerk..hik3..jimat punye pasal..


2 comments:

  1. Asyiiiiiiiiiiiknya! :O

    ke Banda Aceh juga laa, hihi
    #visitBandaAceh2011

    ReplyDelete

 
All Right Reserved by Amira Blog Design by ANIS NADHILAH