Followers

Berapa Gaji Patut Aku Mintak Ek?

Salam...

baru2 ni aku dapat call soh datang interview lagi...huhu..memanjang interview je kan? starting nye dari interview kemas ritu la..2 hari pas tu dapat call interview kat jabatan perangkaan ipoh lak n skang ngah keje kat sini la..kali ni dapat kat ne?? nak tau? hik3...

aku dapat call dari hospital pantai ipoh.keje as a medical laboratory technologist kat specialist die a.k.a cawangan kat seri manjung.interview ari sabtu ni.takut pun de.ye ar,da lame x study bab2 darah bagai ni.takut die tanye pape aku lupe jerk.arap2 everything's g0nna be ok..mintak2 dapat la keje tu.sebab aku teringin sangat keje yang berkaitan dengan pe yang aku blaja dulu.bawu la berbal0i 3 taun aku blaja.

motif yang aku nak tanye skg ni..keje kat swasta ni die mesti tanye bape gaji yang kite nak kan??agak2 kome la kan,standart for diploma gaji bape ek? aku xtau la sebab x penah lagi interview menggunakan diploma yang aku ngah genggam skang.slalu aku interview kerajaan je.dorang mane tanye gaji kite nak.yang ni swasta,die mesti tanye punye..kan2? bape ek?? musykil ni.

JAWAB JAWAB...SANGAT MEMERLUKAN PANDANGAN KALIAN SUME.. :)

3 comments:

  1. singgah bc n3 d sini...

    singgah2 la disini

    http://akutetapaku85.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. buat survey dulu dgn kawan2 gaji yg selalu di tawarkan utk jawatan tu di tempat lain berapa utk yg freshie..then baru decide nak letak berapa..tapi bagi lebih sikit utk diorang tawar-menawar nanti...

    ReplyDelete
  3. saya tengah search pasal nak buat practcl as medical lab kat sri mnjung specialist centre nie taw.tetiba jer taip2 terjumpa blo nie.mcm mane ek agak nyer kalo kita nak mntak practical kat sini.

    ReplyDelete

 
All Right Reserved by Amira Blog Design by ANIS NADHILAH